Dekens repareren

Naast het wassen en impregneren van dekens kan Deken Dokter uw dekens uiteraard ook repareren. Maar wat houdt dat in en hoe gaat dat in zijn werk?

1. De deken moet schoon en droog zijn. Als de deken vies is, ben ik genoodzaakt €5,00 toeslag per deken te rekenen. Vieze dekens betekent meer slijtage en onderhoud aan mijn machines.

2. Eerst goed kijken wat er gedaan moet worden. Als ik iets zie dat niet eerder gemeld is, maak ik er een foto van en vraag u of u dit ook wilt laten repareren. Soms zijn er beschadigingen die niet goed zichtbaar zijn en over het hoofd gezien worden. Het is aan u of u het wilt laten repareren of niet. Het is uiteraard niet verplicht.

3. Ik kijk bij de scheur of het gat of een ander te repareren stuk of alle stof nog aanwezig is.

4. Een scheur (binnen of buiten) wordt eerst met de hand dichtgemaakt. Ik gebruik zeer sterk garen dat ook voor mebeuls wordt gebruikt.

5. Als het een deken met vulling betreft en er ontbreekt een stuk vulling, zet ik er (met de hand) een nieuw stuk in (100gms of 200gms enz.).

6. Een lapje (vierkant of hartvormig of wat aangegeven is), wordt van nieuw waterdichte en ademende stof (als het een waterdicht deken betreft) uitgeknipt om de scheur/het gaatje ruim te dekken.

7. Het lapje wordt met een zeer sterk naaimachine netjes vast genaaid.

8. Voor de binnenvoering probeer ik (zover als mogelijk) dezelfde soort stof te gebruiken die in de deken aanwezig is.

9. Voor vliegendekens gebruik ik 2e hands stof welke schoon en in een heel goede staat is.

10. Reparaties aan de binnenvoering van waterdichte dekens worden altijd met de hand gedaan. Ik naai niet door de buitenstof zodat de deken waterdicht blijft.

11. Ik gebruik altijd nieuwe ijzerwaren, geen 2e hands spullen.

Halsdekens op maat

Halsdekens kan ik op maat maken, met een fleece of nylon voering, voor stal of outdoor. Ook geef ik u de keuze tussen sluitingen op de deken of onder de hals. De buitenstof is 1000D ademend en waterdicht met ook een apart waterdicht membraan om zeker te zijn dat ze waterdicht zijn. Mocht een standaard halsdeken niet passen, vraag dan wat de mogelijkheden zijn.

Weide Halsters

Weide seizoen. Halster, geen halster of geen keuze?

Als uw paard, pony of Shetlander een halster in de wei moet dragen, dan wel graag een die veilig is.

Ik maak deze weide halsters al een paar jaar, ze zijn goed getest en ook geschikt voor op de poetsplaats.

Als uw paard ergens vast komt te zitten, dan zullen deze halsters losraken op de neus en kopstuk zodat het halster af valt. Geen verwonding aan uw paard en u kunt het halster gewoon weer gebruiken. Ze zijn stevig genoeg om naar de wei te brengen en ook om op de poetsplaats te gebruiken. Geen kapotte klipjes meer.

Prijzen beginnen vanaf €12,50 voor mini shetlander, shetlander en pony. €15 voor Cob en Full. €17,50 voor XFull (exclusief verzendkosten).

Iets laten repareren, aanpassen of op maat laten maken?

Ik beschik over meerdere machines om uw paardenbenodigdheden te repareren en aan te passen. Daarnaast maak ik onder andere weide halsters, halsters met print, zadelhoezen, borstverlengers en halsdekens precies zoals u ze wilt hebben.

Doordat ik een ruime voorraad aan onderdelen én nieuwe/gerepareerde producten heb, kan ik u zo snel en goed mogelijk van dienst zijn.

Interesse? Neem gerust even contact met mij op!

Een greep uit mijn werk